Методологія DevOps спрямована на забезпечення ефективної взаємодії розробників та кінцевих користувачів продукту та оптимізацію всіх процесів життєвого циклу ПЗ. Ви твердо вирішили пов’язати своє життя з ІТ і як кар’єрний шлях вибрали напрямок – програмування на ЈАVA. До чого потрібно бути готовим, що вам потрібно вивчити і освоїти, які етапи треба буде пройти – розглянемо в цьому матеріалі. Керує усіма інженерами компанії, тісно співпрацює з девопсами.

Цикл не тільки допоможе оцінити перспективи, а й дасть можливість краще зрозуміти індустрію і особливості професії зсередини. Обговорюйте і доповнюйте матеріал в коментарях, щоб зробити його ще корисніше. Переломним моментом для мене стали курси SoftServe, де я познайомився з аспектами роботи DevOps, здобув практичний досвід від викладачів та експертів і отримав першу роботу як DevOps-інженер. А зараз я працюю в компанії Intellias у ролі Senior Lead DevOps Engineer та приймаю активну участь у Center of Excellence.

Junior’oм зазвичай називають розробника, який тільки починає серйозно працювати в певній галузі технологій. У такого розробника є знання, що дозволяють йому працювати над реальним проектом, але дуже мало (чи ні) досвіду такої розробки. Тому, часто в технічних аспектах він радиться з більш досвідченим розробником. Навчання DevOps онлайн розроблене для фахівців-практиків, які хочуть підвищити свою кваліфікацію й зануритися у вивчення DevOps-процесів.

Найпопулярніші професії в IT

Тут не було надії на всемогутнього адміністратора, який прийде і все вирішить за тебе. За будь-який косяк доводилося розплачуватися самому і це не змушувало себе довго чекати. Хтось каже, що DevOps фахівці це ті ж системні адміністратори (може навіть переходять із розробників). На практиці так і є, але для бізнесу цього мало. Тут треба бути не просто сісадміном, а важливо бути ланкою між Development і Operations, володіти глибоким розумінням всіх процесів для їх автоматизації. Але найкраще функціонал цього фахівця може охопити лише опис тих посад, які входять у позицію цього розробника.

що повинен знати DevOps Engineer

Академія навчання ІТ ITEA прагне відкрито і в зрозумілій формі повідомляти своїм користувачам про те, як збираються і обробляються їх персональні дані. Ми цінуємо Вашу впевненість в тому, що ми будемо робити це ретельно і розумно. Якщо ти був змушений тимчасово припинити навчання – не потрібно знову повертатися до самого початку.

Інші наші івенти:

Перший її герой — Олег, C++ розробник у Intellias. Як виглядає структура та збалансованість відгуку розповів Дмитро Юрченко, менеджер https://wizardsdev.com/ відділу Professional Development у Intellias. Як пройти співбесіду та як падемія змінила підхід до підбору ІТ спеціалістів?

Найцікавіше, що методологія DevOps стала відповіддю на потреби розробників, проджект-менеджерів, системних адміністраторів. Тобто, її не «нав’язали» згори, вона логічно розвинулась у середовищі практиків. Cloud Native DevOps with Kubernetes — тут все зрозуміло, це технік про Kubernetes.

що повинен знати DevOps Engineer

Про кілька ідей, які допоможуть впіймати нові баги, у статті Ганни Каплун, Test Engineering Lead в Intellias. Порадами з власного досвіду ділиться Principal DevOps Engineer в Intellias Роман Банах. Як це писати код, а паралельно вчити цьому ж тих, хто хоче пов’язати своє життя з ІТ? Наш новий матеріал про Intellias-івців, які вирішили розвивати українську науку. Як працюють хмарні онлайн-платформи для корпоративного навчання розповідає Андрій Глова, менеджер проєкту Brainstorm. Як зробити операційний моніторинг ефективним та підібрати ідеальні інструменти для цього, розповідає Ганна Каплун, Test Engineering Lead в Intellias.

DevOps Tools & Approaches

Буває так, що розробник може виконувати завдання Build Engineer. А з автоматизацією працюють системні адміністратори. В результаті DevOps інженер тільки автоматизує та робить остаточне опрацювання та автоматизація виробництва та доставки коду в продакшн. Release Engineer – людина, яка відповідає за доставлення коду від команди розробників в продакшн, за фінальну гілку для тестування та ін.

що повинен знати DevOps Engineer

Тут можна швидко почитати про спеціаліста, який виключно відповідає за комунікацію та організацію в ІТ. Знайшли кілька цікавих ресурсів, що допоможуть розібратися в Linux, мові програмування Go Вакансія DevOps Engineer та маршрутизації. Майндсет девопса заточений на те, що в поняття “краще” немає меж. DevOps — методика комфортної взаємодії між командами, що відповідають за розробку та експлуатацію продукту.

Інженерні спільноти Intellias: як це працює

Якщо за 5 років програміст вирішив не пробувати себе в ролі керівника, а продовжує займатись розробкою продуктів та сервісів — він Senior SE. Оскільки ІТ-сфера сама по собі досить молода, таких спеціалістів на ринку найменше, тому вони особливо цінуються. Середня зарплатня в Україні таких програмістів — 3500 доларів на місяць. Ця доповідь буде присвячена вирішенню проблем з “observability” та “application performance monitoring” за допомогою підходу “distributed tracing” з Jaeger. TuchaKube – платформа, яка забезпечує автоматизацію CI/CD-процесів та хостинг контейнерів у Kubernetes-кластері. Доповідь містить опис принципів роботи платформи та коротку демонстрацію основних функцій.

Тут можна вести проєктну документацію, трекати вимоги до системи, створювати сторінки з опису білдів тощо. Будь-який сьогоднішній процес може стати кращим завтра, але при цьому вкрай важливо правильно визначати пріоритети. DevOps інженеру варто знати як налаштувати вебсервер (наприклад, IIS, Nginx, Apache чи Tomcat). Потрібні знання про кешуючі сервери, балансувальники навантажень, зворотні проксі, брандмауери тощо.

А головне, що безкоштовні плани можна використовувати для вивчення різних інструментів і відточування навичок. Це далеко не все, але достатньо для впевненого старту. А попереду Docker, Ansible, Jenkins тощо — це ті технології, вивчати які буде набагато легше, освоївши базу.

Вони ще грають на неформальних тімбілдингах у компанії, на двіжухах у фанрумі і планують виступати з власними композиціями. Ми попросили ентузіастів бігу в Intellias поділитись своїм досвідом, розповісти про внутрішню мотивацію та цілі, травми та важкі моменти. З’ясували, що і аматорів, і професійних спортсменів об’єднує одне спільне бажання – жага до бігу і долання кілометрів. Зібрали корисні поради, які варто враховувати при підготовці до змагань, і ділимося ними. З цієї нагоди ми попросили наших джавістів відповісти, за що вони люблять свою спеціальність та що потрібно знати сучасному Java-розробнику. Про створення користувацьких інтерфейсів для систем автомобільної навігації у Automotive проєктах та вирішення кейсів за допомогою технологій Computer Vision.

Що варто говорити під час інтерв’ю з замовником, чого варто уникати і як показати себе у найвигіднішому світлі – детальний гід у нашому матеріалі. Як DevOps допомагає швидше вивести продукт на ринок? Розповідає директор автомобільного напрямку в Intellias Олександр Одуха.

Кожен колега в Intellias має свою сторінку на внутрішньому порталі компанії, де відслідковується кількість отриманої ним валюти, “смартів”. Ольга Дюжева, Senior Director, HR & Recruitment, займалася впровадження програми. Вона розповіла про запуск програми в Intellias та які її перші результати, а троє наших колег – Вадим, Андрій та Павло – поділилися своїм досвідом користування нею. Це лише деякі з захоплень дівчат, які в Intellias займають позиції фронтенд тім ліда, Java розробника, Error менеджера та Senior C++ інженера. Дві Наталі та дві Олі розповіли про свої ролі і обов’язки на проектах, поділилися своїми хобі, а також розказали чому дівчатам не потрібно боятися йти в ІТ. Тобто, Data Scientist/Machine Learning Engineer роблять продукти, що існують, або нові розумнішими за допомогою аналізу даних.

Intellias у 2018: підсумки року

Знайшли помилку в тексті – виділіть її та натисніть Ctrl+Enter. Job hoppers/неетичні підходи — можуть пробувати залітати на $7000. Повернувся до минулого довгострокового завдання над реалізацією Jenkins в хмарі, автоматизував пайплайни, переніс репозиторій. Що таке Executive Search, кому він допоможе та як дібрати агентство, що допоможе знайти топового спеціаліста, — розбираємося далі… Безліч концепцій описують динаміку розвитку груп. Простою та зручною для використання на практиці ми, команда IT рекрутерів Indigo, вважаємо теорію, запропоновану америк..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *